کد خبر: 16124
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/11/23 16:01
منبع: rokhdadshahr.ir

شرکای چینی ایران‌خودرو و سایپا از کشور می روند؟| «ادغام» احتمالی چانگان و دانگ فنگ

به تازگی اخباری در خصوص «ادغام احتمالی» «چانگان» و «دانگ فنگ» منتشر شده که در صورت تحقق این موضوع، ایران خودرو و سایپا در کنار مونتاژ کاران خودرو دچار چالش خواهند شد.

امید محمدی؛ بازار: به تازگی اخباری در خصوص «ادغام احتمالی» «چانگان» و «دانگ فنگ» توسط رسانه های چینی و جهانی منتشر شده است. خبری که اگر به واقعیت صنعتی نزدیک شود، «غول جدید خودروسازی در چین» شکل خواهد گرفت. شایعات «ادغام احتمالی» مذکور از زمانی مطرح شد که «چانگان» و «دانگ فنگ» به طور همزمان خبر از برنامه بازسازی ساختار شرکت های خود را اعلام کردند. باتوجه به اینکه هر نوه ایده «ادغام» توسط دولت چین با هدف کاهش ظرفیت اضافی و افزایش رقابت پذیری دنبال شود؛ تحت حمایت ویژه خواهد بود، این مساله دو خودروساز بزرگ مذکور را شاید برای ادغام ترغیب کرده باشد.

شرکای چینی ایران‌خودرو و سایپا از کشور می روند؟| «ادغام» احتمالی چانگان و دانگ فنگ

شرکت های خودروسازی «چانگان» و «دانگ فنگ» جزو ۷ شرکت بزرگ خودروساز دولتی کشور چین هستند، کارشناسان صنعت خودرو در سراسر دنیا معتقدند که ادغام دو شرکت مذکور اجتناب ناپذیر است

«ادغام» چانگان و دانگ فنگ اجتناب ناپذیر

شرکت های خودروسازی «چانگان» و «دانگ فنگ» جزو ۷ شرکت بزرگ خودروساز کشور چین هستند که شرکت های دولتی نیز محسوب می شوند. اگر شایعات «ادغام» دو خودروساز مذکور به واقعیت تبدیل شود، شرکت «دانگ فنگ» در ساختار غول جدید خودروسازی چین نقش غالب را خواهد داشت. چرا که شرکت «دانگ فنگ» علاوه بر تولید خودروهای سواری، کارنامه قابل توجهی نیز در تولید و عرضه خودروهای کاروتجاری دارد. اما در مقابل شرکت خودروسازی «چانگان» علاوه بر تولید خودرو سابقه درخشانی در ساخت و فروش قطعات خودرو نیز دارد. باتوجه به این دو خودروساز نامبرده چینی سرمایه گذاری های مشترکی با خودروسازان بزرگ دنیا مانند گروه استلانتیس، مزدا، فورد، نیسان و هوندا دارند؛ ادغام آن ها سبب یکپارچه سازی جریان سرمایه و نقدینگی می شود.

تاثیر این ادغام احتمالی را در جریان و سرعت برقی سازی وسایل نقلیه چین نمی توان نادیده گرفت، از همین رو گذار خودروهای برقی از طریق صرفه جویی مقیاس و نوآوری در چین سریع تر می شود. ترکیب «چانگان» و «دانگ فنگ» سبب ایجاد رقیب جدید برای شرکت خودروسازی بی وای دی به عنوان بزرگترین خودروساز چین خواهد شد. نباید فراموش کرد که «ادغام» چانگان و دانگ فنگ سبب تاب آوری و نوآوری چینی ها در برابر تغییرات سریع و عمده بازار داخل و خارج چین خواهد شد. از همین رو با انتشار شایعات «ادغام» چانگان و دانگ فنگ، کارشناسان صنعت خودرو در سراسر دنیا معتقدند که ادغام دو شرکت مذکور اجتناب ناپذیر است و در سال میلادی جاری شاهد ادغام خودروسازان بیشتری در سراسر دنیا خواهیم بود.

شرکای چینی ایران‌خودرو و سایپا از کشور می روند؟| «ادغام» احتمالی چانگان و دانگ فنگ

«ادغام» احتمالی دانگ فنگ و چانگان «ادغام» می تواند سایه جدی بر سر برنامه مونتاژ خودروسازان داخلی ایجاد کند

شرکای اصلی صنعت خودرو ایران، کشور را ترک می کنند؟

شریک اصلی شرکت خودروسازی «دانگ فنگ» در ایران گروه صنعتی ایران خودرو است، این خودروساز چینی طی سال های اخیر و با اعمال فشار تحریم های ظالمانه، نقش واسطه برای آبی پوشان جاده مخصوص در تولید محصولات و تامین قطعات «پژو» ایفا کرد. از سوی در بخش خودروهای سواری ایران خودرو چند محصول عرضه کرده بود. همزمان با این موضوع شرکت خودروسازی «دانگ فنگ» با شرکت های خودروساز داخلی مانند سایپا دیزل، گروه بهمن، آرین پارس موتور و خودروسازی فردا نیز همکاری دارد. البته نباید فراموش کرد که رد پای «دانگ فنگ» در تولید خودروهای ریرا، تارا، شاهین و سیتروئن سی۳ ایکس آر نیز وجود دارد.

از سوی شرکت خودروسازی «چانگان» مهم ترین شریک تجاری گروه خودروسازی سایپا در عرضه محصولات سواری به صورت مونتاژ(در سال های گدشته) و وارداتی محسوب می شود. برخی از رسانه های داخلی خبر از قطع همکاری «چانگان» با گروه خودروسازی سایپا دادند، این درحالی است که سایپا برای مونتاژ خودروهای وارداتی چانگان با مدل های سی اس ۳۵ پلاس و سی اس ۵۵ برنامه ریزی کرده بود.

شاید بخشی از قطع همکاری «چانگان» با گروه خودروسازی سایپا ناشی از جبر تحریم های ظالمانه جدید باشد؛ اما ریشه اصلی این مساله در «ادغام» احتمالی چانگان و دانگ فنگ خلاصه می شود.

باتوجه به اینکه گروه صنعتی ایران خودرو، گروه خودروسازی سایپا، گروه بهمن، آرین پارس موتور و خودروسازی فردا در کشور با دو شرکت چانگان و دانگ فنگ همکاری تجاری و برنامه ریزی مونتاژ محصول داشتند، «ادغام» احتمالی می تواند سایه جدی بر سر برنامه مونتاژ شرکت های داخلی نامبرده ایجاد کند. ایجاد یک غول جدید خودروسازی در چین توام با جبر تحریم های ظالمانه همزمان با واگذاری مدیریت گروه صنعتی ایران خودرو به بخش خصوصی؛ شاید خودروسازان شریک چانگان و دانگ فنگ را وادار به همکاری و استفاده از «زنجیره تامین» جهت تولید محصول داخلی براساس ظرفیت های موجود کند. در این صورت می توان به کاهش خطر صنعت زدایی و چینی سازی امیدوار بود.

شاید در این میان شرکت های که علاقه به واردات قطعات جهت مونتاژ خودروهای دانگ فنگ و چانگان داشتند؛ اکنون مجبور و ملزم به افزایش عمق ساخت داخل شوند. بنابراین باید منتظر بود و دید که «ادغام» احتمالی چانگان و دانگ فنگ به حقیقت می رسد و در این صورت واکنش و همکاری های خودروسازان داخلی چه تغییری خواهد داشت.

منبع: tahlilbazaar-325604

1403/11/23 16:01
بازگشت